Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Agnieszka W. Iwona Iwoma Alicja Jaskulska Milena Dutkowska Krzysztof G Gosia S Oliwia Maćkowiak Mateusz Matias Monika Szykytymyryfyry Gizia Be Anna Ratajczyk RzęsyVestfold D Martin 85 rewaanna (4207 niezalogowanych)
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
widocznie twoja kobieta jest na takim samym poziomie jak ty.... nie wiedzialam ze mamy postepujacy alfabetyzm-to chyba dobrze-gorzej by bylo gdybysmy mieli postepujacy analfabetyzm ale o tym przeciez nie piszesz buaahahahahaha
tak dla twojej znajomosci na przyszlosc:
Analfabetyzm (gr. αναλφαβετος nie znający liter) – w rozumieniu potocznym, brak umiejętności pisania i czytania oraz wykonywania czterech podstawowych działań matematycznych u osób dorosłych, tj. wg kryteriów UNESCO – powyżej 15. roku życia. Osoby nie posiadające takiej umiejętności nazywane są "analfabetami".
a jak tak kochasz swoja kobiete to zabierz ja do siebie do norwegii,tak jak to zrobili to nasi mezowie-nie bedziesz musial listow pisac...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(romanczejarek)
Wiking
ja piszę właśnie o ALFABETYZMIE a nie o Analfabetyzmie widzisz różnicę? swoją wypowiedzią potwierdzasz to o czym piszę

Gdybyś nie miała słownika to pozwolę sobie przytoczyć za WSiP:

Alfabetyzm - Podstawowy zasób umiejętności i wiedzy potrzebny w życiu, zależny od wymagań cywilizacyjnych i społecznych danej epoki, nabywany przez całe życie, nie tylko podczas formalnej nauki. Tak więc alfabetyzm to nie tylko umiejętność czytania i pisania.

Alfabetyzm funkcjonalny - Praktyczne umiejętności potrzebne do posługiwania się informacją, z którą stykamy się na co dzień w bezpośrednim otoczeniu. Te umiejętności to: rozumienie tekstu, myślenie matematyczne, myślenie naukowe. Odpowiedni poziomu alfabetyzmu funkcjonalnego daje jednostce zdolność do uczenia się przez cale życie, a zarazem zapewnia społeczeństwu tworzenie się wysokiej jakości kapitału ludzkiego o takich cechach i umiejętnościach, które umożliwią jednostkom efektywne radzenie sobie w nowoczesnym społeczeństwie, w globalnym zmieniającym się świecie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
postępujący alfabetyzm i zanik umiejętności ręcznego pisania i wysławiania się jest faktem i potwierdzają to liczne badania.

Wiesz co-masakra jaki ty prymitywny jestes-az rece opadaja!!!!!to w takim wypadku,jezeli rzeczywiscie miales na mysli postepujacy ALFABETYZM to w czym widzisz problem....????w swojej wypowiedzi ktora umiesciles we wczesniejszym poscie sam sobie zaprzeczasz!!!!!!
piszesz ze mamy postepujacy alfabetyzm i ZANIK umiejetnosci recznego pisania i tak dalej....skoro tak jak madrze przytaczasz cytat -alfabetyzm to ZASOB umiejetnosci i wiedzy itd.....
wogole nie czaje twojego smiesznego wytlumaczenia.po prostu wpadles chlopie i teraz probujesz sie jakos madrze z tego wywinac-tyle z mojej strony na ten temat!wpadles na Moja norwegie i udajesz cwaniaka-z takim podejsciem szybko skonczysz tu swoja kariere!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(romanczejarek)
Wiking
napisałem "i" rozumiesz już?

zanik umiejętności ręcznego pisania najbardziej wyraźnie widać wśród młodzieży i dzieci w USA oraz Japoni gdzie wspomniana grupa do komunikowania się używa telefonów i komputerów

jak się nie ma żadnych argumentów to najlepiej kogoś zacząć straszyć.

a wracając do mojego pierwszego postu - sprawdz ile kobiet dostało np: naukowego Nobla

jako prymitywny cwaniak pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję że znajdziesz jeszcze inne moje wady
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Ania K
(nuska1910)
Wiking
Odnawiam temat. Wie ktoś coś o szkole rodzenia po polsku w okolicach Bærum, Asker, Drammen?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok